ISSN
1221-2709 (tipărit), 2247-0328 (on-line)

Anul primei apariţii
1949

Frecvenţa apariţiei
Semestrială

Format
Tipărit şi online

Tipul de publicaţie
Ştiinţifică, în sistem de evaluare colegială (peer review)

Site propriu
http://constructii.incd.ro/

Descriere
Cu o istorie de peste 60 de ani de publicare a unor materiale ştiinţifice prestigioase, revista Construcţii trasează în timp progresul cunoştinţelor în domeniul ingineriei civile din România.
Astăzi, cu noua sa serie, lansată în anul 2006, revista ţine pasul cu cele mai recente tendinţe editoriale, furnizând cititorilor săi un material de înaltă calitate, de nivel internaţional, atât în forma tiparită, cât şi în cea electronică, cea din urmă oferind acces gratuit la textul integral al articolelor publicate.
Revista publică articole ştiinţifice abordând tematici din următoarele domenii: tehnologia betonului şi mortarului, instalaţii în construcţii, structuri din beton armat şi precomprimat, performanţa energetică a clădirilor, utilizarea energiilor regenerabile în construcţii, structuri din zidărie, structuri metalice, hazard şi risc seismic, protecţia termică a clădirilor, protecţia impotriva coroziunii, protecţia la foc, hidroizolaţii şi învelitori, produse polimerice în construcţii, acustica clădirilor, economia construcţiilor, construcţii sustenabile etc.


Scurt istoric
Revista a apărut în anul 1949 sub numele REVISTA CONSTRUCŢIILOR ŞI MATERIALELOR DE CONSTRUCŢII ca organ al Ministerului Construcţiilor Industriale.
Din anul 1971 revista apare sub numele CONSTRUCŢII, păstrat până în prezent.
Începând cu anul 2006 revista CONSTRUCŢII apare sub numele sau consacrat, cu menţiunea "Serie Nouă, (anul LIV)".
În noua sa formă, articolele publicate sunt în limba engleză, respectând forma de prezentare a revistelor internaţionale indexate ISI.